Ремонт на балкон

Усвояване на тераса

Защо да усвоим терасата ?

Ремонт на балкон  в тази статия ще намерите всичко, което трябва да знаете.

Много често терасата,балкона различни типове открити,закрити тип лоджия се превръщат в депо на ненужни вещи. Междувременно, като изхвърлим ненужния боклук и извършите или наемете фирма или майстор за домашни  ремонти.  Можете да получите допълнителни метри полезна площ.  Можете да трансформирате в  зимна градина или да я усвоим към жилището си. Да създадете удобна зона за отдих или място за спорт. Строителният пазар предлага разнообразни  съвременни материали, за да направи балкона уникален, топъл и уютен.

Знаете Ли как да организирате ремонта

Как да се процедира: ремонтните дейности се извършва на няколко етапа:

Първо изяснете статуса на балкона.

В подготвителната Фаза за ремонт на балкон се изготвя проект за изпълнение на строително-ремонтни работи и се пресмята бюджетът му. Определя се последователността на работа, планира се необходимостта от отопление на балкона и избора на източник на топлина. Парно,подово отопление ел.печка,контакти,осветление  и други комуникации (ТВ-Интернет).

Изчисляването на необходимото количество материали за външна Eps  или на вътрешна изолация с гипсокартон и вата. Или покрив,навес може да изберете за изграждане на покрив няколко варианта крайно покритие. Железни,битумни или бетонови керемиди  на балкона ако е на последен етаж.

Започнете с първите етапи на обновяването

1.Почистване на повърхността от замърсяване и демонтирайте  старите покрития – бои, покрития;

2.Мухълът трябва да се елиминира задължително! може да третирате с препарати гъбички,плесен и загниване.

3.Проверка на бетонните повърхности на пода и тавана за кухини,спуквания ронещи се участъци и почистване на тези места. Може да се нуждаете от допълнително укрепване на балконската плоча ; ремонт или изграждане на парапета. Ако е необходимо, изграждането на парапет и допълнителни прегради трябва да се помни, че балконът не трябва да се натоварва. За  целта трябва да се използват издръжливи и Ултра-леки  при строенето   материали, като блокове от газобетон. Неравностите, дупки и пукнатините трябва да бъдат поправени с цименто-пясъчен разтвор; нивилирането на пода е последният етап от подготвителната работа.

ремонт на балкон

 

Обшивка на стени и таван или шпакловка

След като сте изпълнили стъпките посочени по горе и сте изидали терасата. Заемете се със стените изберете между: Предстенна обшивка от гипсокартон или Изправяне и шпакловане с шпакловъчна смес.

Гипсокартонът е популярен вид покритие поради лесния монтаж, инсталация, ниската цена на материала и възможността за завършване на покритието за кратко време. Недостатъците включват недостатъчна устойчивост на влага и необходимостта от допълнително довършване – шпакловка и боядисване.

PVC панелите са идеален материал за завършване, ако прозорецът и балконската врата също са изработени от PVC изглеждат естетически приятна. Освен това монтажът на PVC плоскостите е бърз и лесен. Този вид покритие не изисква допълнителна обработка и ви позволява да избирате различни цветове.

Избор на качествен стъклопакет и дограма

Ремонтът на балкон или лоджия продължава с избора и монтажа на дограма. Може да избирате между „студен“ и „топъл“:Профил студеният стъклопакет представлява алуминиева или PVC конструкция, изпълнена с единично стъкло. Този дизайн ще предпази балкона от вятър, прах и валежи, но няма да може да се затопли и ще замръзне през студения сезон; топъл стъклопакет са конструкции от PVC профил, топъл алуминий (системи с термомост) или дърво, изпълнени със стъклопакет. Топлото остъкляване ще направи атмосверата на балкона удобна по всяко време на годината. Ако ремонтът на балкона се извършва, за да се комбинира с жилищното пространство, тогава за остъкляване трябва да се използват конструкции с монтажна ширина най-малко 70 mm, изпълнени с енергоспестяващи стъклопакети с дебелина 40 mm. Такива ограждащи конструкции имат висок коефициент на устойчивост на топлопреминаване и се използват за остъкляване на жилищни помещения.

Изберете материал за облицовка

Изборът на материал за довършителни работи на стени, подове и тавана В строителните маркети се предлагат различни варианти за  стени се използват различни материали:включително PVC или MDF панели , гипсокартон , OSB боядисване или тапети и дървена облицовка тип сачак.

Възможностите за довършване на пода също са доста разнообразни: керамични плочки, подови дъски тип дюшеме, линолеум или ламинат. Всичко зависи от личните предпочитания и финансовите ви възможности.

Добавете осветителни тела

За осветяване на балкона можете да използвате класически полилеи, аплици, подови лампи, прожектори и LED лента.

При подбора на осветително тяло трябва да се обърне специално внимание на посоката на светлинния поток. Директните осветителни тела са подходящи за балкони с ниски тавани, за осветяване на определен предмет, за осветяване на зона за четене. Източниците на дифузна светлина ще направят стаята тъмна и балкона по-удобна за визуално възприятие.

Планиране

Планирането на желания ремонт почти винаги е свързано със средства и време.Ако сте избрали варианта да изберете майстор или фирма за задачата.Знайте че първо трябва да се свържете и да поискате от тях оферта и времето за започване на ремонта много важно е да го стиковате и с вашият график. Така няма да има непредвидени пречки.

Можем да съдействане ако нещо не ви е ясно за ремонт на балкон

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *